Competiția Best Electric Car 2021 a coincis cu Ziua Pământului

Competiția Best Electric Car organizată de grupul de presă, AutoExpert Media a coincis cu Ziua Pământului, dorind să transmită, prin această asociere de evenimente, un mesaj puternic în favoarea accelerării luptei împotriva încălzirii globale și a poluării, în special a celei din marile orașe.

În fiecare an, ziua de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, cu un mesaj puternic de conștientizare  pentru protejarea mediului înconjurător.

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Două decenii mai târziu, a devenit o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

„Best Electric Car este o competiție în care sunt analizate toate mașinile electrice care sunt astăzi pe piața din România și toate opțiunile, practic, care pot fi alese de cei care vor să beneficieze de sprijinul din Rabla Plus. Astăzi, în ședința de Guvern, vom prezenta bugetul Administrației Fondului de Mediu. AFM este instituția care finanțează Rabla Clasic și Rabla Plus. Sunt programele prin care ministerul își dorește ca parcul auto să fie reînnoit, își dorește ca mobilitatea să fie în linie cu tendințele europene și mondiale. Ne dorim ca viitorul pe care îl pregătim pentru copiii noștri să fie unul mai curat, orașele noastre să fie mai puțin poluate, aerul din București și din toate orașele țării să fie mai puțin poluat”, a subliniat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Partenerii care s-au alăturat acestui eveniment sunt Arval România, Vitesco Technologies, Renovatio e-charge, Hotel Peștera, AllPromotion, One Life Medical, Nala – cosmetice naturale si Expoprint. 

Sursa