Concept

Best Electric Car este o competiție în care sunt analizate toate mașinile electrice care sunt astăzi pe piața din România și toate opțiunile, practic, care pot fi alese de cei care vor să beneficieze de sprijinul din Rabla Plus. Prin programele Rabla Clasic și Rabla Plus, finanțate de Administrația Fondului de Mediu, ministerul își dorește ca parcul auto să fie reînnoit, își dorește ca mobilitatea să fie în linie cu tendințele europene și mondiale. Ne dorim ca viitorul pe care îl pregătim pentru copiii noștri să fie unul mai curat, orașele noastre să fie mai puțin poluate, aerul din București și din toate orașele țării să fie mai puțin poluat.” Aprilie 2021, Ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Avem ocazia să trăim o perioadă în care lumea automobilului se schimbă fundamental, la mai bine de 100 de ani de la inventarea acestuia. Motoarele cu ardere internă, considerate esențiale chiar și cu zece ani în urmă, lasă acum, treptat, dar rapid, locul celor electrice. Este o schimbare ale cărei progrese le simțim practic în fiecare zi, tehnologia în acest domeniu avansează cum puțini și-ar fi imaginat acum câțiva ani, astfel încât am ajuns în punctul în care unii dintre marii constructori de automobile susțin că vor trece integral la propulsia electrică peste doar 5 ani.

În aceste condiții, în care avem zeci de modele exclusiv electrice lansate în fiecare an, se impune practic nu doar premierea în România a unor astfel de modele, ci mai ales explicarea noii tehnologii și educarea clienților în domeniul mobilității electrice. Acesta este contextul în care s-a născut ideea Best Electric Car in Romania, o competiție care își propune să ierarhizeze în fața publicului cele mai competitive modele electrice, ținând cont de toți factorii pe care îi presupune propulsia electrică, de la performanțe la accesibilitate, trecând prin prisma utilității și a responsabilității pe care o avem fiecare dintre noi pentru o lume mai curată.

Organizată de grupul Auto Expert Media, împreună cu un juriu de specialiști, competiția Best Electric Car in Romania premiază cea mai bună mașină electrică a anului în curs. Practic, evoluția rapidă a segmentului de mașini electrice este recunoscută și premiată de presa auto din România prin oferirea titlului “Best Electric Car”.

Premiul este cu atât mai important cu cât juriul este format exclusiv din profesioniști în jurnalismul auto, care acoperă toate titlurile relevante din domeniu, în toate formele de comunicare (TV, print, online, social media). Premierea se face cu implicarea limitată a cititorilor titlurilor din juriu, în ideea de a combina experiența profesioniștilor cu apetența tot mai mare pentru modelele electrice a clienților informați.

În condițiile în care, la acest moment, avem deja o serie vastă de modele electrice și tot mai multe se lansează de la an la an, am simțit că este momentul să premiem EV-urile care se potrivesc cel mai bine specificului pieței autohtone. Practic, premiem mobilitatea viitorului încă din momentul în care există în paralel cu mobilitatea clasică, ideea fiind de a ajuta clienții de mașini să se orienteze către acest segment, dar și de a recunoaște realizările producătorilor de mașini electrice.“ Dan Damian, jurnalist auto, Auto Motor și Sport.

Best Electric Car este dovada faptului că celemai importante publicații de profil din România își pot da mâna din nou într-un proiect unic, rea list și cât se poate de credibil si dovada că adaptarea este cheia poveștilor care construiesc proiecte pe termen lung.” Mircea Meșter, manager, AutoCritica.ro

Inițiativa este binevenită fiindcă aduce un plus de claritate în peisajul automobilelor electrice, într-o vreme în care diversitatea de modele începe să fie cu adevărat mare. Diferențele constructive sunt mari, iar tehnologia foarte diferită de la o mașină electrică la alta, motiv pentru care un astfel de eveniment devine un instrument suplimentar de analiză a mașinilor.” Adrian Mitrea, jurnalist auto, 0-100.ro.