Juriu

Robert Adam, turații.ro

Activitate de 23 de ani în presa auto, în poziții de redactor, redactor-șef, director publicație, experiență în presa tipărită, producție TV, online. În 2004 am lansat turatii.ro iar în 2010 canalul Youtube turații, în prezent unul din canalele unde se prezintă foarte detaliat mașini noi, cu accent pe dinamică și consum.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Radu Buhăniță, Auto Test

Prima mașină pe care am „condus-o” a fost un… ataș de motocicletă lăsat de izbeliște lângă garajele din spatele blocului. A fost acel brânci dat de propria imaginație în care visam să devin pilot de curse și să alerg cu o sumedenie de mașini. Pilot n-am devenit și până la urmă am ajuns camionagiu pârât. Însă am avut privilegiul să mi se deschidă porțile unei lumi fascinante și dinamice, cea a automobilelor. Iar de peste 16 ani „mocoșesc” articole în paginile revistei Auto Test, una dintre cele mai longevive din peisajul publicistic auto de la noi.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ciprian Cherciu, Eco Drive

Sunt pasionat de mașini și motorsport iar când am ocazia mă duc cu plăcere pe circuit. Din 2019 am renunțat să mai conduc mașini pe combustie și am făcut trecerea naturală către mașinile electrice. Am creat canalul de YouTube ECO DRIVE pentru a împărtăși experiența mea și pentru a informa despre una dintre cele mai importante schimbări din industria auto. Am îmbinat motorsportul și mașinile electrice prin participările din Campionatul Național de Super Slalom și Eco Grand Prix. Consider ca mașinile electrice nu sunt viitorul, ele sunt prezentul și vin la pachet cu beneficii importante pentru mediu și economie.


Răzvan Codorean, Flote Auto

 

Răzvan Codorean

A aniversat 30 de ani de activitate în media. A debutat în presa sportivă, dar nu s-a rezumat doar la aceasta, abordând și alte domenii, de la business la lifestyle, de la muzică la mașini și motorsport. A conceput ziare și reviste, comentează constant la TV și realizează emisiuni de radio, și a publicat 10 cărți despre sporturile cu motor și istoria automobilului. Din ianuarie 2021 este redactor șef la Cargo&Bus.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Bogdan Grigorescu, AutoExpert

Două pasiuni mă caracterizează: scrisul și șofatul. Din fericire, la Auto Expert am libertatea totală de a ”jongla” cu pixul și volanul, fără rezerve, fără constrângeri. ”Fă ceea ce-ți place cu adevărat și nu vei mai munci nicio zi din viața ta”, spunea Confucius. Plănuiesc să nu-l dezamăgesc!

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Cristian Gubandru, EVmarket.ro

Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Ulterior a scris materiale în ziarul Business Standard, iar din 2008 a intrat în presa auto ca redactor la Wall-Street.ro. Din 2022, este redactor șef la EVmarket.ro, site auto dedicat noii tendințe din industria auto – electromobilitatea.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Alin-Alexandru Ionescu, Mașinistul

Jurnalist auto cu 10 ani de experiență în print și online, în prezent colaborând cu publicațiile AUTOCRITICA, auto motor și sport și BBC TopGear România. În 2015 a lansat proiectul Mașinistul, unde își exprimă pasiunea pentru automobilele clasice, prezentând povești despre istorie, oameni și mașini, dar și aspecte din activitatea de zi cu zi și impresii despre automobilele noi pe care le testează.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Răzvan Loghin, 4×4 Adventure

Încă din momentul în care mi-am luat permisul, undeva prin 1996, am început o relație specială cu automobilul, relație care nu s-a diminuat nici astăzi. Jurnalismul auto început acum circa 20 de ani la Autoexpert și mai apoi la Auto Motor și Sport m-a adus în contact cu multe noutăți auto și mi-a netezit calea către domeniul vehiculelor 4×4, cel în care și electricele au început să pășească timid. Chiar dacă nu le prefer pentru moment, le urmăresc îndeaproape evoluția, de la „volanul” revistei 4×4 Adventure pe care o editez începând din 2014.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Alex Șincan, Auto Bild

Colaborările la Radio România și revista Autoturism de pe vremea studenției au fost urmate, începând din 1994, cu demararea unei cariere consistente în presa scrisă cu profil auto din România. Startul acesteia a intervenit la nivelul de asistent editor la revista Auto Pro. În timp, a devenit redactor-șef adjunct la Auto Motor și Sport (până în 2006), apoi redactor șef la 4WD Magazin și redactor la TopGear. Începând din 2008 a lucrat ca redactor coordonator la AUTO BILD. După mai multe încercări legate de alte proiecte (inclusiv ca redactor șef la prima ediție a revistei Motor Clasic Magazin), a revenit la AUTO BILD. Autor al cărții Calea Stelară – 50 de ani Mercedes-Benz SL, publicată în 2002.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Adrian Mitrea0-100.ro
Pasionat de oameni și automobile, mi-am dedicat cariera lumii auto începând cu 2008. Zece ani mai târziu, în 2018, am devenit primul jurnalist auto din România care și-a cumpărat un automobil electric – un BMW i3. Sunt foarte norocos că, pe parcursul vieții mele profesionale, pot asista la un așa spectacol tehnologic: de la motoare pe combustie care mă lasă mut prin performanțele lor, la mașini electrice care mi-au schimbat viața și modul în care folosesc un automobil.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Răzvan Măgureanu, Auto Motor și Sport

Activez de 28 ani în presa auto. Debut în decembrie 1993 când am lansat prima revistă modernă auto din România în parteneriat cu Auto Motor und Sport. Redator șef la auto motor și sport din 1997 până în 2007. În 2008 am adus licența Auto Bild în România și am fost redactor șef în perioada 2008-2014. Din 2014 până în decembrie 2020, redactor șef la AutoExpert. Din ianuarie 2021 am revenit la Auto Motor și Sport după 13 ani. Fan diesel și breakuri, dar au început să mă atragă și mașinile electrice, mai ales cele cu transmisie spate sau integrală.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Gabriel Nica, Cu și despre mașini

Activ încă din 2013 în jurnalismul auto, am adunat până acum peste 9 ani de experiență în domeniu, colaborând cu diverse publicații din toată lumea, mai ales online. Debutul a avut loc la autoevolution.com, unde am ocupat chiar și poziția de redactor șef, ulterior lucrând cu nume mari din industrie precum Jeremy Clarkson la defunctul DriveTribe. Sătul fiind să creez conținut doar în limba engleză, am început un proiect și în limba română (Cu și Despre Mașini) iar acum ocup și poziția de Senior Editor la Automarket.ro unde mă ocup predominant de recenzii.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Răzvan Scăeșteanu, Newsweek România

Am crescut cu motorul termic în doi timpi pe masă. Iar prima dată am preluat controlul volanului, nu și al pedalelor, pe la cinci ani. Era un Wartburg 311. Scriu povești cu și despre mașini de peste 20 de ani, am condus orice „atelaj” cu volan mi-a picat în mână și consider că automobilul a fost, este și va fi una dintre cheile dezvoltării, până la inventarea teleportării. Mașina perfectă nu există, așa cum și orice om are propriile defecte.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Robert Stan, LifeNews

Robert Stan, manager de proiect al site-ului LifeNews.ro, este un jurnalist cu o experiență de peste 20 de ani în presa din România. A început să scrie în 1996 la cotidianul Tineretul Liber, apoi a făcut parte din echipele mai multor ziare și reviste precum Curentul, Cotidianul, Junimea, Sport XXI, Caesar, Temporis, AutoPro sau Banii Noștri. Cea mai mare parte a carierei și-a dedicat-o revistei Capital.