Juriu

Robert Adam, turații.ro

Activitate de 23 de ani în presa auto, în poziții de redactor, redactor-șef, director publicație, experiență în presa tipărită, producție TV, online. În 2004 am lansat turatii.ro iar în 2010 canalul Youtube turații, în prezent unul din canalele unde se prezintă foarte detaliat mașini noi, cu accent pe dinamică și consum.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ciprian Cherciu, Eco Drive

Sunt pasionat de mașini și motorsport iar când am ocazia mă duc cu plăcere pe circuit. Din 2019 am renunțat să mai conduc mașini pe combustie și am făcut trecerea naturală către mașinile electrice. Am creat canalul de YouTube ECO DRIVE pentru a împărtăși experiența mea și pentru a informa despre una dintre cele mai importante schimbări din industria auto. Am îmbinat motorsportul și mașinile electrice prin participările din Campionatul Național de Super Slalom și Eco Grand Prix. Consider ca mașinile electrice nu sunt viitorul, ele sunt prezentul și vin la pachet cu beneficii importante pentru mediu și economie.


Răzvan Codorean, Flote Auto

 

Răzvan Codorean

A aniversat 30 de ani de activitate în media. A debutat în presa sportivă, dar nu s-a rezumat doar la aceasta, abordând și alte domenii, de la business la lifestyle, de la muzică la mașini și motorsport. A conceput ziare și reviste, comentează constant la TV și realizează emisiuni de radio, și a publicat 10 cărți despre sporturile cu motor și istoria automobilului. Din ianuarie 2021 este redactor șef la Cargo&Bus.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Adrian Dima, eblogauto

De când eram mic mașinile au făcut parte din viața mea, la 5 ani am văzut pentru prima dată sigla Alfa Romeo și mi s-a părut că arăta ca un tablou în miniatură pe care cineva l-a pe spatele unui Alfa Romeo 75 diesel, verde închis. eblogAUTO îmi dă șansa să plictisesc pe toată lumea cu experiențele mele din lumea auto și nu plănuiesc că mă opresc prea curând.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

George Drugescu, Auto Test

George Drugescu

Pasiunea pentru automobile a fost suficient de puternică încât să mă îndrume spre secția Autovehicule Rutiere a Facultății de Transporturi din București. Am debutat în domeniul auto acum 27 de ani. La inceput în zona service pentru ca după doi ani să mă alătur emisiunii Promotor în calitate de editor. De atunci și până astăzi am rămas fidel industriei auto, perioadă în care revista Auto Test Magazin, editată de R.A.R., în format fizic până la începutul acestui an și digital actualmente, a reprezentat o constantă. Concomitent am fost vânzător, Product Manager și trainer la importatori din peisajul auto românesc. Deși consider că „era automobilului electric” este una tranzitorie, îi recunosc importanța dar și urgența. Ne ajută / obligă să înțelegem că mediul trebuie protejat și că există libertate de mișcare și fără motorul termic.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Bogdan Grigorescu, AutoExpert

Două pasiuni mă caracterizează: scrisul și șofatul. Din fericire, la Auto Expert am libertatea totală de a ”jongla” cu pixul și volanul, fără rezerve, fără constrângeri. ”Fă ceea ce-ți place cu adevărat și nu vei mai munci nicio zi din viața ta”, spunea Confucius. Plănuiesc să nu-l dezamăgesc!

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Cristian Gubandru, EVmarket.ro

Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Ulterior a scris materiale în ziarul Business Standard, iar din 2008 a intrat în presa auto ca redactor la Wall-Street.ro. Din 2022, este redactor șef la EVmarket.ro, site auto dedicat noii tendințe din industria auto – electromobilitatea.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Marian Ionescu, Mariciu

Marian Ionescu

Mariciu este un creator de conținut pasionat de mașini electrice care abia așteaptă să pună mâna pe finalistele BestElectricCar 2024. Este blogger din 2009 și vlogger din 2016.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Răzvan Loghin, 4×4 Adventure

Încă din momentul în care mi-am luat permisul, undeva prin 1996, am început o relație specială cu automobilul, relație care nu s-a diminuat nici astăzi. Jurnalismul auto început acum circa 20 de ani la Autoexpert și mai apoi la Auto Motor și Sport m-a adus în contact cu multe noutăți auto și mi-a netezit calea către domeniul vehiculelor 4×4, cel în care și electricele au început să pășească timid. Chiar dacă nu le prefer pentru moment, le urmăresc îndeaproape evoluția, de la „volanul” revistei 4×4 Adventure pe care o editez începând din 2014.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Adrian Mitrea0-100.ro
Pasionat de oameni și automobile, mi-am dedicat cariera lumii auto începând cu 2008. Zece ani mai târziu, în 2018, am devenit primul jurnalist auto din România care și-a cumpărat un automobil electric – un BMW i3. Sunt foarte norocos că, pe parcursul vieții mele profesionale, pot asista la un așa spectacol tehnologic: de la motoare pe combustie care mă lasă mut prin performanțele lor, la mașini electrice care mi-au schimbat viața și modul în care folosesc un automobil.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Răzvan Măgureanu, Auto Motor și Sport

Activez de 28 ani în presa auto. Debut în decembrie 1993 când am lansat prima revistă modernă auto din România în parteneriat cu Auto Motor und Sport. Redator șef la auto motor și sport din 1997 până în 2007. În 2008 am adus licența Auto Bild în România și am fost redactor șef în perioada 2008-2014. Din 2014 până în decembrie 2020, redactor șef la AutoExpert. Din ianuarie 2021 am revenit la Auto Motor și Sport după 13 ani. Fan diesel și breakuri, dar au început să mă atragă și mașinile electrice, mai ales cele cu transmisie spate sau integrală.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Gabriel Nica, Cu și despre mașini

Activ încă din 2013 în jurnalismul auto, am adunat până acum peste 9 ani de experiență în domeniu, colaborând cu diverse publicații din toată lumea, mai ales online. Debutul a avut loc la autoevolution.com, unde am ocupat chiar și poziția de redactor șef, ulterior lucrând cu nume mari din industrie precum Jeremy Clarkson la defunctul DriveTribe. Sătul fiind să creez conținut doar în limba engleză, am început un proiect și în limba română (Cu și Despre Mașini) iar acum ocup și poziția de Senior Editor la Automarket.ro unde mă ocup predominant de recenzii.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Răzvan Scăeșteanu, Newsweek România

Am crescut cu motorul termic în doi timpi pe masă. Iar prima dată am preluat controlul volanului, nu și al pedalelor, pe la cinci ani. Era un Wartburg 311. Scriu povești cu și despre mașini de peste 20 de ani, am condus orice „atelaj” cu volan mi-a picat în mână și consider că automobilul a fost, este și va fi una dintre cheile dezvoltării, până la inventarea teleportării. Mașina perfectă nu există, așa cum și orice om are propriile defecte.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Dan Adrian Stupinean, SDA Dan Cars

Dan Stupinean

Pe canalul „SDA Dan Cars Romania” și „SDA Dan Cars”, pasiunea pentru industria auto prinde viață în fiecare cadru. Dan Adrian Stupinean, un pasionat al industriei auto din copilărie, a luat decizia de a deschide un canal pe YouTube în limba engleză acum 8 ani, extinzând ulterior și în limba română acum 8 luni. Scopul său este de a oferi sprijin în luarea deciziilor, furnizând informații utile pentru cei care se pregătesc să achiziționeze o nouă mașină. Recenziile detaliate, testele captivante și clipurile incitante despre cele mai recente modele îți vor prinde cu siguranță atenția. Indiferent dacă ești un entuziast auto dedicat sau pur și simplu îți dorești să fii la curent cu ultimele tendințe, aceste canale oferă conținut de calitate, prezentat atât în limba română, cât și în limba engleză.