Juriu

Robert Adam, turații.ro

Activitate de 23 de ani în presa auto, în poziții de redactor, redactor-șef, director publicație, experiență în presa tipărită, producție TV, online. În 2004 am lansat turatii.ro iar în 2010 canalul Youtube turații, în prezent unul din canalele unde se prezintă foarte detaliat mașini noi, cu accent pe dinamică și consum.

————————————————————————————————————————————————–

Radu Buhăniță, Auto Test

Prima mașină pe care am „condus-o” a fost un… ataș de motocicletă lăsat de izbeliște lângă garajele din spatele blocului. A fost acel brânci dat de propria imaginație în care visam să devin pilot de curse și să alerg cu o sumedenie de mașini. Pilot n-am devenit și până la urmă am ajuns camionagiu pârât. Însă am avut privilegiul să mi se deschidă porțile unei lumi fascinante și dinamice, cea a automobilelor. Iar de peste 16 ani „mocoșesc” articole în paginile revistei Auto Test, una dintre cele mai longevive din peisajul publicistic auto de la noi.


Dragoș Băltățeanu, Flote Auto

Sunt jurnalist auto cu 20 de ani de experiență în print și online și am scris pentru majoritatea publicaților importante din România: Autoshow, Autocar, Quattroruote România, Promotor, Automarket, Drivemag, Auto Test, AutoExpert și FloteAuto.

Iubesc mașinile de când mă știu, iar șansa de a scrie despre ele a mi-a transformat pasiunea în meserie. Am condus și testat mii de mașini în cei 20 de ani de presă auto, iar astăzi suntem martorii unei transformări profunde a industriei. Ne place sau nu, mașina electrică va câștiga din ce în ce mai mult teren în ani următori.

———————————————————————————————————————————————–

Bogdan Grigorescu, AutoExpert

Două pasiuni mă caracterizează: scrisul și șofatul. Din fericire, la Auto Expert am libertatea totală de a ”jongla” cu pixul și volanul, fără rezerve, fără constrângeri. ”Fă ceea ce-ți place cu adevărat și nu vei mai munci nicio zi din viața ta”, spunea Confucius. Plănuiesc să nu-l dezamăgesc!

————————————————————————————————————————————————–

Radu Gurămultă, Eco Wheels

De profesie inginer auto, am îmbrățișat calea jurnalismului din pasiune. Ucenicia mi-am făcut-o în familia AutoExpert, iar în momentul de față sunt redactor-șef al publicației EcoWheels, un titlu independent. Sunt pasionat de automobilism sportiv și de vehiculele cu vădit caracter sport, însă știu că dinamica lumii auto ne împinge să fim raționali, în primul rând, abia apoi sentimentali. În cazul automobilelor electrice sunt cu atât mai mult atras de soluțiile ingenioase și cu adevărat eficiente de mobilitate, nu doar de cifrele seci, care taie răsuflarea. Părerea mea este că utilizatorii trebuie consiliați bine și corect înainte de a achiziționa primul vehicul electric personal, pentru a conștientiza corect plusurile, dar mai ales minusurile noului „mariaj”.

————————————————————————————————————————————————–

Alin-Alexandru Ionescu, Mașinistul

Jurnalist auto cu 10 ani de experiență în print și online, în prezent colaborând cu publicațiile AUTOCRITICA, auto motor și sport și BBC TopGear România. În 2015 a lansat proiectul Mașinistul, unde își exprimă pasiunea pentru automobilele clasice, prezentând povești despre istorie, oameni și mașini, dar și aspecte din activitatea de zi cu zi și impresii despre automobilele noi pe care le testează.

————————————————————————————————————————————————–

Răzvan Loghin, 4×4 Adventure

Încă din momentul în care mi-am luat permisul, undeva prin 1996, am început o relație specială cu automobilul, relație care nu s-a diminuat nici astăzi. Jurnalismul auto început acum circa 20 de ani la Autoexpert și mai apoi la Auto Motor și Sport m-a adus în contact cu multe noutăți auto și mi-a netezit calea către domeniul vehiculelor 4×4, cel în care și electricele au început să pășească timid. Chiar dacă nu le prefer pentru moment, le urmăresc îndeaproape evoluția, de la „volanul” revistei 4×4 Adventure pe care o editez începând din 2014.

————————————————————————————————————————————————–

Mircea Meșter, Autocritica

Jurnalist auto din 2004, Mircea Meșter și-a început cariera în presa scrisă înainte de a trece la dezvoltarea unora dintre cele mai apreciate proiecte auto online din România – Automarket.ro și, mai recent, Autocritica.ro. Este un împătimit al tehnologiei și se numără printre jurnaliștii care apreciază modificările de paradigmă din zona propulsiei, considerând că electricele reprezintă o evoluție și un pas necesar și normal înspre o nouă industrie auto.

————————————————————————————————————————————————–
Adrian Mitrea, jurnalist auto la 0-100.ro
Pasionat de oameni și automobile, mi-am dedicat cariera lumii auto începând cu 2008. Zece ani mai târziu, în 2018, am devenit primul jurnalist auto din România care și-a cumpărat un automobil electric – un BMW i3. Sunt foarte norocos că, pe parcursul vieții mele profesionale, pot asista la un așa spectacol tehnologic: de la motoare pe combustie care mă lasă mut prin performanțele lor, la mașini electrice care mi-au schimbat viața și modul în care folosesc un automobil.

————————————————————————————————————————————————–

Răzvan Măgureanu, Auto Motor și Sport

Activez de 28 ani în presa auto. Debut în decembrie 1993 când am lansat prima revistă modernă auto din România în parteneriat cu Auto Motor und Sport. Redator șef la auto motor și sport din 1997 până în 2007. În 2008 am adus licența Auto Bild în România și am fost redactor șef în perioada 2008-2014. Din 2014 până în decembrie 2020, redactor șef la AutoExpert. Din ianuarie 2021 am revenit la Auto Motor și Sport după 13 ani. Fan diesel și breakuri, dar au început să mă atragă și mașinile electrice, mai ales cele cu transmisie spate sau integrală.

————————————————————————————————————————————————–

Cristiana Oprea, cristianaoprea.ro

În 2015, Cristiana a lăsat deoparte arhitectura pentru a deveni pilot de raliuri și jurnalist auto pe cristianaoprea.ro. Și-a dorit să aducă o infuzie de femininate și asumare în domeniul auto, prin texte scrise autentic și cu umor. A transformat motorsportul într-un stil de viață și iubește libertatea de la volan, unde dezvăluie personalitatea mașinilor pe care le conduce.

————————————————————————————————————————————————–

Dan Scarlat, Top Gear România

A intrat în presa auto în anul 2000, la revista Auto Test, apoi a colaborat cu diverse publicații print și online. De la începutul acestui an este redactorul șef al revistei Top Gear România.

————————————————————————————————————————————————–

Răzvan Scăeșteanu, Newsweek România

Am crescut cu motorul termic în doi timpi pe masă. Iar prima dată am preluat controlul volanului, nu și al pedalelor, pe la cinci ani. Era un Wartburg 311. Scriu povești cu și despre mașini de peste 20 de ani, am condus orice „atelaj” cu volan mi-a picat în mână și consider că automobilul a fost, este și va fi una dintre cheile dezvoltării, până la inventarea teleportării. Mașina perfectă nu există, așa cum și orice om are propriile defecte.

————————————————————————————————————————————————–

Robert Stan, LifeNews

Robert Stan, manager de proiect al site-ului LifeNews.ro, este un jurnalist cu o experiență de peste 20 de ani în presa din România. A început să scrie în 1996 la cotidianul Tineretul Liber, apoi a făcut parte din echipele mai multor ziare și reviste precum Curentul, Cotidianul, Junimea, Sport XXI, Caesar, Temporis, AutoPro sau Banii Noștri. Cea mai mare parte a carierei și-a dedicat-o revistei Capital.