Best Electric Car 2023 și-a desemnat cele 7 finaliste

Juriul competiției Best Electric Car, ediția 2023, a desemnat cele 7 finaliste din acest an. Acestea au fost votate dintre cele 12 modele eligibile pentru competiția din acest an.

Cei 14 membri ai juriului Best Electric Car au votat fiecare lista de 7 modele preferate, iar în urma centralizării voturilor s-a ajuns la cele 7 finaliste care se vor duela pentru titlul Best Electric Car in Romania 2023. Acestea sunt (în ordine alfabetică):

Audi Q8 e-tron

BMW i7

Cupra Born

Kia e-Niro

Nissan Ariya

Toyota bZ4X

Volkswagen ID.Buzz

Următorul pas este testarea acestor modele pe un traseu complex și mult mai lung decât cele din edițiile anterioare: București – Iași și retur. Ideea unui astfel de traseu, de peste 900 km, a venit ca urmare a așteptărilor tot mai mari pe care le au oamenii de la mașinile electrice, în ceea ce privește autonomia. Și în acest fel vom putea verifica nu doar autonomia, ci și infrastructura de încărcare din zona Munteniei și a Moldovei. Pe scurt, vă vom putea spune cum se simte călătoria pe distanțe lungi cu o mașină electrică, ce planificare presupune și cum afectează modul de rulare distanța pe care o poți parcurge cu un plin de baterie.