Best Electric City 2023 – Competiția continuă și în acest an

Stații de încărcare

Pe lângă premiul Best Electric Car in Romania, competiția din acest an va desemna și câștigătorul secțiunii Best Electric City.

Premiem cele mai bune mașini electrice, dar acestea n-ar putea exista sau n-ar fi atât de tentante fără o infrastructură de încărcare adaptată popularității mașinilor electrice de pe piața din România. Poate că țara noastră mai are multe lucruri de făcut la nivelul infrastructurii de încărcare și este clar că este nevoie de mai mult, dar există și zone în care s-a înțeles această nevoie și se și acționează. Exact acesta este rolul premiului Best Electric City – să descopere cele mai prietenoase orașe cu mașinile electrice și să le premieze, tocmai pentru a da un exemplu celorlalte.

Premiul best Electric City in România este la a doua ediție. Anul trecut a câștigat municipiul Suceava, care avea la acel moment o rețea de 28 de stații publice de încărcare.

Destinat marilor aglomerări urbane, prioritare pentru decongestionare trafic și reducere a poluării, premiul Best Electric City ia în calcul criterii de punctare ca: anul de instalare a primei stații de încărcare publică, numărul de stații funcționale în acest moment, numărul de stații instalate pana la finalul anului și facilitățile acordate de primărie pentru posesorii de mașini electrice.