Municipiul Suceava primeste titlul Best Electric City în România

Primăria Suceava - Best Electric City in Romania

Municipiul Suceava, cu o rețea de 28 de stații publice de încărcare a mașinilor electrice a câștigat categoria Best Electric City, în cadrul competiției naționale Best Electric Car ediția 2022.

Destinat marilor aglomerări urbane, prioritare pentru decongestionare trafic și reducere a poluării, premiul Best Electric City a numărat criterii de punctare ca anul de instalare a primei stații de încărcare publică, numărul de stații funcționale în acest moment, numărul de stații instalate pana la finalul anului și facilitățile acordate de primărie pentru posesorii de mașini electrice.

Premierea a avut loc într-un cadru oficial, la sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, în prezența reprezentanților media din București și din țară. Domnul Tánczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a anunțat și acordat Municipiului Suceava premiul Best Electric City, care recunoaște cel mai dezvoltat oraș la nivelul implementării publice a stațiilor de încărcare pentru mașini electrice.

“Pentru că ne dorim ca viitorul pe care îl pregătim pentru copiii noștri să fie unul mai curat, orașele noastre să fie mai puțin poluate, sustinem oferirea unui premiu pentru administrațiile locale care se implică și investesc în infrastructura atât de necesară pentru dezvoltarea mobilității electrice în România.”- Barna Tánczos – Ministrul Mediului, Apelor și Padurilor.

Suceava - Best Electric City in Romania

Este o onoare pentru mine să ridic acest premiu, în numele Sucevei și sucevenilor. Acest premiu este o reconfirmare a faptului că, la capitolul transport ecologic, Suceava este un exemplu de bună practică. O dovedesc faptele: astăzi, pe străzile și bulevardele din Suceava circulă o flotă de 40 de autobuze și microbuze electrice. Vreau să cred că, în luna septembrie, când vor veni încă 14 autobuze electrice, Suceava va fi primul oraș reședință de județ din țară cu transport public 100% ecologic.

Suceava - Best Electric City in Romania

Pe de altă parte, din punct de vedere al infrastructurii de încărcare în Suceava, există la acest moment 28 de stații de încărcare și alte 7 stații vor fi funcționale până la finalul acestui an. De altfel, administrația suceveană încurajează și stimulează achiziționarea de mașini electrice și prin alte facilități, precum 5 ani de încărcare gratuită la stațiile Primăriei, zero taxe și impozite și loc de parcare gratuit. – Ovidiu Milici, consilier al Primarului Municipiului Suceava, Ion Lungu.