E-TWOW – stații de încărcare pentru mașini electrice Gentle Electric Charge

E-TWOW este un nume care și-a câștigat reputația în zona trotinetelor electrice, dar compania din Craiova are mult mai mult de oferit în zona electrificării.

Din portofoliul E-TWOW face parte și brandul Gentle Electric, sub care compania comercializează biciclete și scutere electrice, dar și stații de încărcare pentru mașini electrice. Pe lângă acestea, E-TWOW mai comercializează și accesorii și piese de schimb pentru vehicule electrice, accesorii pentru case inteligente și sisteme fotovoltaice complete.

Subiectul de azi, ”arde”: stațiile de încărcare pentru automobile electrice. Tranziția către mobilitatea electrică se face din ce în ce mai rapid. Iar, dacă ai investit deja într-o mașină electrică sau plug-in hybrid, sau te gândești să faci acest lucru în viitorul apropiat, este important să ai o soluție abordabilă pentru a-i încărca bateria.

Pentru cei care au la dispoziție o parcare privată, fie că este în curtea casei sau în cadrul unei parcări cu acces restricționat, E-TWOW oferă o gamă completă de stații AC sub brandul Gentle Electric. Acestea sunt potrivite și pentru operatorii din industria hotelieră, care vor putea oferi clienților posibilitatea de a își încărca mașina electrică pe perioada sejurului.

O stație de încărcare proprie pentru mașina electrică personală este absolut necesară. Scapi de încărcările la stații publice, iar mașina se încarcă peste noapte. Este soluția perfectă pentru a pleca mereu de acasă cu mașina pregătită de drum, cu autonomie maximă.

Față de alte produse similare, stațiile de încărcare Gentle Electric au câteva avantaje:

–       Sunt ușor de instalat, având dimensiuni reduse și posibilități multiple de montare pe picior metalic sau direct pe perete.

–       Sunt ușor de folosit, având o interfață cu ecran color și comenzi simple. Sunt compatibile cu o aplicație pentru telefonul mobil ce permite controlul de la distanță.

–       Compatibilitate extinsă, pot fi folosite pentru orice tip de vehicul electric cu port Type 2.

Oferta Gentle Electric constă în stația AC disponibilă în trei versiuni de putere: 7 kW, 11 kW sau 22 kW. În versiunea de 7 kW, stația Gentle Electric poate fi conectată și dacă dispunem de instalație monofazată. De reținut că majoritatea automobilelor plug-in hybrid, de exemplu, nu pot alimenta cu mai mult 7 kW, deci acest model de stație este potrivit pentru majoritatea clienților care dețin un automobil PHEV.

Stațiile dispun și de acces cu card RFID. Astfel, dacă sunt montate în zone publice, se poate limita accesul la ele. Cablul are o lungime de 5 metri, iar stația are o greutate totală de 9 sau 10 kilograme, în funcție de puterea oferită. Prin intermediul aplicației pentru smartphone, stația poate oferi un raport despre toate sesiunile de încărcare.

Pentru cei care au nevoie de o soluție completă de încărcare, Gentle Electric oferă și o stație AC & DC 3 in 1. Avem o stație de încărcare rapidă ce poate oferi încărcare AC de până la 44 kW prin conector Type 2, dar și Combo CCS sau ChaDeMo, curent continuu de până la 50 kW. Stația integrează încărcarea AC și DC și este echipată cu trei conectori (AC*1, DC*2), pentru a oferi utilizatorilor mai multe opțiuni de încărcare. Se bazează pe standardele internaționale IEC 61851 și IEC 62196, potrivite pentru încărcarea în parcări mari, zone de servicii pe autostradă sau drumuri naționale sau zone urbane aglomerate.

Test scuter electric Gentle Electric LX04

Foto: Bogdan Paraschiv