Ford Mustang Mach-E a primit Premiul de Popularitate din partea cititorilor la Best Electric Car in Romania

Ford Mustang Mach-E - Premiul de popularitate Best Electric Car

La fel ca anul trecut, cititorii tuturor canalelor media care fac parte din competiția Best Electric Car, dar nu numai, au avut posibilitatea să voteze modelul preferat dintre cele 7 finaliste ale ediției 2022. Fomrularul de vot a fost disponibil timp de 3 săptămâni pe site-ul oficial al competiției.

Ford Mustang Mach-E - Premiul de popularitate Best Electric Car

Lupta din acest an a fost foarte strânsă, încă de la început, două modele alternând de mai multe ori pe primele două locuri: Renault Megane E-Tech Electric si Ford Mustang Mach-E. Până la final, procentele au fost foarte apropiate, dar la această categorie s-a impus Ford Mustang Mach-E, care a primit Premiul de Popularitate în urma votului cititorilor.

Acest premiu nu a fost deloc o surpriză, în condițiile în care Ford Mustang Mach-E este unul dintre cele mai atrăgătoare modele electrice dintre cele 7 finaliste ale competiției și nu doar la nivel estetic. În test a fost prezent actualul model de top, echipat complet și în versiune cu două motoare capabile să producă 351 CP și 580 Nm. Cum valoarea de 5,1 secunde până la 100 km/h nu prea poate lăsa pe nimeni indiferent, Mustang Mach-E a fost apreciat și de juriu pentru prestațiile sale dinamice, dar și de autonomie.

Modelul american poate merge, oficial, 540 km cu un plin de baterie, iar pe traseul competiției Best Electric Car in Romania a reușit să ajungă fără încărcare de la București la Sibiu (prin Brașov), în condițiile în care a fost condus fără vreun efort eco. Afișa chiar peste 100 km și cam 25% din baterie atât la Sibiu, cât și la București, la întoarcere. Este la fel de corect faptul că aspectul impozant și dinamic, plus capacitățile tehnice, au un preț consistent: 76.250 euro (fără nici un fel de bonus).

În ultima zi a competiției, în Piața Mare din Sibiu, a atras publicul datorită masivității sale, dar și prin faptul că, așa cum au remarcat mulți dintre cei interesați, Mustang Mach-E este un Ford fără nici o siglă Ford (pe același model cu Mustang-ul cu motorizări convenționale). Nu în ultimul rând, trecătorii din Sibiu au fost uimiți de frunk-ul de 100 litri, cel mai mare din test. De altfel, mulți nici nu știau că unele mașini electrice au portbagaj și în față.

Loc

Model Procentaj

1

Ford Mustang Mach-E 21,61
2

Renault Megane E-Tech Electric

18,98

3

Tesla Model Y

14,92

4

EQS de la Mercedes-EQ

12,79

5

Kia EV6

12,49

6

BMW iX

9,62

7

Audi Q4 e-tron

9,59

Ford Mustang Mach-E - Premiul de popularitate Best Electric Car

Best Electric Car in Romania este Powered by Arval România and electrified by Vitesco Technologies.