Mai sunt doar câteva zile până la startul competiţiei Best Electric Car în România

În cadrul unei competiții ce captează atenția pasionaților de mașini din întreaga țară, finalistele pentru titlul de Best Electric Car in Romania 2024 au fost anunțate pentru a patra ediție consecutivă.

Plecând de la o listă impresionantă de modele electrice de la producători de renume mondial, competiția promite a fi mai strânsă ca niciodată.

Programată pentru 13-14 mai, competiția va aduce împreună cei mai importanți 14 jurnaliști auto din România pentru a evalua performanța, tehnologia și eficiența celor șapte modele finaliste pe un traseu variat, de la străzile orașului la drumurile de țară, pentru a testa adaptabilitatea mașinilor în orice mediu:

BMW iX2

Hyundai Ioniq 6

Kia EV9

MG4

Renault Scenic E-Tech

Volkswagen ID.7

Volvo EX30

Traseul începe în inima Bucureștiului și se îndreaptă către pitorescul Câmpina, apoi continuă spre Vălenii de Munte și Siriu, ajungând până la Covasna, traversând peisaje diverse și oferind ocazia de a evalua performanța mașinilor în diverse condiții de drum.

Fiecare membru al juriului va avea ocazia să experimenteze personal fiecare model, nu doar în privința dinamică a condusului, ci și în ceea ce privește aspecte esențiale cum ar fi procesul de încărcare, furnizat în acest an de Eldrive. Pentru cei dornici să vadă finaliștii înainte de competiție, mașinile vor fi expuse la București Mall în weekendul 10-12 mai.

În cadrul competiției vor fi acordate șase premii prestigioase:

  • BestElectricCar in Romania 2024 (premiul principal)
  • BestElectricCity 2024
  • Premiul de Popularitate (votat de către cititori)
  • BestElectricTech
  • BestElectricRange
  • BestElectricConsumption

Modelul câștigător al titlului Best Electric în România 2024 va fi anunțat în cadrul unei conferințe speciale găzduite la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pe 15 mai, în prezența ministrului Mircea Fechet, subliniind importanța mobilității durabile în contextul actual al preocupărilor ecologice. Cu o competiție atât de acerbă, anticipările sunt mari, iar alegerea finală va fi cu siguranță una dificilă.