Best Electric Car in Romania 2023 – Ultima zi

Ultima zi a competiției Best Electric Car în Romania a fost dedicată drumului către București, cu plecare din Iași.

Am pornit la drum destul de dimineață pentru că ne aștepta o zi lungă. Zi care a început cu o sesiune de spălare a tuturor celor 7 finaliste, pe care ploaia din Iași a lăsat urme. Apoi am pornit pe un traseu diferit, adică pe DN2, pentru a verifica în special consumul mașinilor într-un regim prietenos de descărcare a bateriilor, la 100 – 110 km/h.

Prima oprire a fost la castelul de la Miclăușeni, pentru o poză de grup, reușită de fotograful nostru în ciuda aglomerației de acolo. Apoi o sesiune foto cu fiecare mașină în parte și drum liber până la același Luca, din Focșani, pentru un bine-meritat prânz. De aici am mers susținut, cu întreruperi doar pentru schimburile de mașini între membrii juriului către punctul de la care am și pornit – Mega Mall.

Partea interesantă a unui astfel de tur cu mașini electrice nu constă doar în modul în care simți mașinile, confortul, performanțele sau timpii de încărcare, ci și în obținerea unor date concrete legate de consum și autonomie, în condiții reale, în trafic specific României. Așa că am centralizat toate aceste date și vi le prezentăm mai jos, complete, pe puncte intermediare și cu sesiunile de încărcare aferente.