Renovatio e-charge sustine competitia Best Electric Car in Romania

Best Electric Car este o competitie dedicata nu doar jurnalistilor auto, ci si publicului. Astfel, daca premiul Best Electric Car in Romania va fi acordat de juriul format din 14 jurnaliști auto care vor alege marea castigatoare dintre cele 7 finaliste, Premiul de Popularitate va fi desemnat de cititorii titlurilor media implicate în aceasta competitie si de toti cei care vor sa-si voteze modelul favorit.

Aceasta este prima editie a competitiei Best Electric Car si se bucura de sutinerea companiei Renovatio e-charge, o companie tanara și dinamica, dezvoltata din pasiunea pentru sustenabilitate, energia din surse regenerabile si dezvoltarea durabila.

Inca din 2015, unul dintre obiectivele principale l-a constituit dezvoltarea la nivel national a infrastructurii de încărcare pentru mașinile electrice. Rețeaua e-charge a ajuns în 2021 la peste 269 de puncte de încarcare dintre care 120 ofera incarcare rapida si ultra-rapida.

Pentru a accelera dezvoltarea, proiectul FastSEE, co-finanțat de Uniunea Europeana prin programul CEF Transport, ajuta in acoperirea cu statii de incarcare rapida (50kW) si ultra-rapida (150kW – 350kW) peste 2500km din coridoarele principale de transport ale rețelei TEN-T ce strabat tara noastra. Soluțiile de e-roaming din cadrul proiectului vor deschide accesul atât către rețele partenere din tara cat si regionale (Ungaria, Croația, Bulgaria, etc.).

Renovatio e-charge stie ca mobilitatea electrică este viitorul si incearca sa tina pasul cu dinamica industriei auto, de aceea, pana la sfarsitul anului 2021, isi propune sa depaseasca pragul de 400 de puncte de incarcare.