Cum s-a desfășurat ediția 2023 a Best Electric Car in Romania – Ziua 1

Testul nostru cu cele 7 finaliste ale competiției Best Electric Car în Romania s-a încheiat și acum vă spunem și vă arătăm cum a decurs prima zi.

Plecarea a avut loc de la Maga Mall, unde modelele finaliste au fost expuse și admirate de public timp de trei zile. Pentru că ne aștepta o primă zi foarte lungă, am plecat dimineață, la 6:30. Pentru că am vrut să vedem cum se comportă electricele noastre într-o cât mai mare varietate de condiții, am ales să mergem pe autostrada A3, până la Gherghița, iar de acolo – prin Mizil, Buzău și Râmnicu Sărat – la Focșani, unde am făcut o pauză mai lungă, atât pentru masă, cât și pentru alimentarea mașinilor.

La Focșani am oprit la ieșirea din oraș, către Adjud, la Luca. Nu este doar o simigerie, cum ați putea crede, ci un restaurant excelent amenajat, unde poți mânca foarte bine. De altfel, am petrecut aici câteva ore, timp în care am alimentat mașinile la o stație de 150 kW din apropiere. Cum am pus la încărcat câte două mașini simultan, am avut 75 kW pentru fiecare. Nici nu-ți trebuie mai mult, gândiți-vă că în doar 2,5 ore am încărcat 7 mașini, nu până la 100%, ci suficient de mult ca să ajungem cu ele la Iași.

Drumul către Iași nu a fost cel clasic, tocmai pentru a rula și pe drumuri mai puțin bune. Și astfel de drumuri găsești prin Bârlad și Vaslui. Tot aici mașinile au pierdut și ultimele zone curate de pe caroserii, așa că prima oprire, la Iași, a fost la Apan Motors, unde le-am spălat pentru prezentarea de mai târziu. Acesta a fost și punctul culminant la primei zile de Best Electric Car în Romania 2023, expunerea celor 7 mașini la Pallas Mall Iași, unde au putut fi studiate în detaliu de public. Tot aici, cei de la Vitesco (Electrified Partner al tuturor edițiilor Best Electric Car în Romania) au avut un mic stand de prezentare a tehnologiilor pentru mașini electrice și electrificate pe care le concep și produc în România. Și sunt șanse mari ca în mașina pe care o conduceți, indiferent de marcă, să fie componente produse și dezvoltate de români, în România.

Aceasta a fost prima zi, vă spunem într-un articol separat și cum a decurs ce de-a doua zi, cea mai plină de evenimente, toate desfășurate în Iași.

Foto: Bogdan Paraschiv